hagyatéki
értékbecslő

Nagyon sok lakás polcain találhatók meg különböző könyvek. Ezek között lehetnek igazán régi, antik darabok. A könyveknél nehéz meghatározni mi számít réginek és mi az igazán értékes, ritkaság számba menő antik darab.

Általában mivel a könyvek sorozatgyártását már régebben elkezdték azt tudjuk mondani, hogy egy száz év körüli könyv nem bír jelentősebb értékkel. Ezekből rendszerint nagyon sok van még a piacon és nagyon sok készült belőlük. Még esetleg könyvtárakban is találkozhatunk ilyen idős könyvekkel. Van természetesen néhány kivétel, néhány olyan ritka darab, melyből csak néhány példányszám maradt fenn. Esetleg akkor lehet még külön értéke egy könyvnek, ha maga a szerző dedikálta azt.

Igazán értékes darabok általában legalább 300 évesek. Nagyon sok lexikon, kézirat, antik darab maradt fenn. Ezek nagyon ritkán elérhetők már és nagyon vigyázni kell az állapotuk megőrzésére. A könyv nagyon sérülékeny, ezért óvatosan kell tárolni, kezelni azokat. Ha Ön egy régi könyvet örökölt, amit a rokona zártan, például üveg alatt tárolt semmiképpen se rakja ki egy nedves helyiségbe, mert az tönkre teheti azt. De a penész és a szárazság sem tesz neki jót.

Nagyon kell figyelni a könyvek állapotára, hiszen ez az értékük egyik meghatározó eleme. A könyv nem restaurálható teljes mértékben, esetleg javítható, felújítható.

Ha egy egész könyvgyűjtemény kerül valakinek a tulajdonába az mindenképpen egy kiemelt jelentőséggel bír, az az egyes darabok értékét is emelheti.

Egy régi könyv értékét csak egy nagyon szakavatott, sok éves tapasztalattal rendelkező szakértő tudja megállapítani. Ha Ön szeretné pénzzé tenni a polcokon porosodó régi könyveit hívja a +36706000873 telefonszámon kollégánkat, aki rövid időm belül felértékeli a könyvet és készpénzért fel is vásárolja azt. Profi kollégáink felismerik az esetleges nagy értékű darabokat és korrekt ajánlattal élnek Ön felé.