hagyatéki
értékbecslő

A bélyegek története nem olyan nagyon régre tehető. Angliában készítették 1840-ben az első postai bélyeget, mely Viktória királynőt ábrázolta.

Magyarországon 1848-ban készült el az első bélyeg terve, de végül az a szabadságharc miatt nem került kiadásra. 1871-ben került az első magyar bélyeg kiadásra, majd ezt követően kőnyomatos illetve réz nyomatos formában jelentek meg sorra a különböző bélyegek. 1869-ben a magyar és osztrák posta adta ki az első levelezőlapot a világon. 1874-től borítékrajzú krajcáros bélyegek kerültek kiadásra.

Mivel többféle és néha különleges bélyegek is kerültek forgalomba nagyon sokan kezdték el gyűjteni a bélyegeket. Európában az 1800 évek második felében kezdett el ez a hobbi megjelenni, míg hazánkban az 1900-as évek elején kezdett ez teret hódítani. Nagyon sok bélyeg nem maradt meg jó állapotban, ezért nehezen lendült be a bélyeggyűjtés.

Azután egyre szélesebb körben elterjedt és különböző kategóriák szerint is gyűjtötték a bélyegeket. Egyes motívumok, témák, vagy formák szerint is akadtak bélyegek. Volt aki területileg korlátozódott, voltak akik csak hazai bélyegeket, de volt aki nemzetközi gyűjtéssel is foglalkozott. Így jöttek létre különböző bélyegalbumot. Többen képeslapokon, levél borítékon található bélyegeket is elraktak.

Néha egy-egy emlék sorozatot is kiadtak korlátozott számban, ezek között több ma már nagyon értékes darabnak számíthat. Előfordultak festők alkotásaival díszített sorozatok is, mint pl az 1973-ban kiadott Csontváry festményeket tartalmazó sorozat.

Mára már szinte eltűnt ez a hobbi, egyre kevesebben küldenek levelet, felváltotta az elektronikus levelezés ezt a formát.

Néhány gyűjtő azonban megmaradt, akik továbbra is lelkesedéssel vadásznak egyes különleges darabokra.

A bélyegek eladása ezért manapság már nehéz feladat. Előfordulhatnak még értékes albumok, egyedi példányok, de ezekre igazi jól fizető vevőt találni már nem egyszerű. A bélyegek értékének meghatározása is a ritkaságuk miatt nehéz. Egy-egy album azonban akár több százezer forintért is gazdára találhat.

Cégünk potenciális gyűjtőkkel, vevőkkel áll kapcsolatban. Ez mellett sok éves tapasztalat alapján gyorsan meg tudjuk ítélni egy-egy bélyeg vagy album értékét. Nagyon jó piaci árat tudunk Önnek felajánlani. Keressen a +36706000873 telefonszámon és kollégáink készpénzért megvásárolják az Ön gyűjteményét.