hagyatéki
értékbecslő

A szőnyegek már nagyon régóta megszokott berendezési tárgyak. Attól, hogy egy szőnyeg régi még nem biztos, hogy értékes. Sokszor viszont az értéktelennek tartott egyszerű szőnyegekről derülhet ki, hogy valójában nagyon értékes darabról van szó.

Lehet, hogy a nagyszülőknél rendszeresen látott szőnyeg nem csak egyszerű berendezési tárgy, hanem igazi kincs. Sokszor csak félredobjuk az általunk régóta látott és talán az ízlésünknek nem is nagyon megfelelő tárgyat. De nem szabad porosodni hagyni az ilyet.
Már a 14-15. században is készítettek szőnyeget. Sok olyan darab van amit egyedileg kézzel szőttek és úgy is festették. Ezek igazán értékesnek számíthatnak.

Egy antik szőnyeg életkora legalább 75 év. Arra azonban figyelni kell, hogy már vannak olyan eljárások napjainkban, ahol az új szőnyegeket tűntetik fel réginek. Mesterségesen érik el, hogy az egyszerű utánzat teljes mértékben antik szőnyegnek tűnjön. Ezt csak szakember tudja felismerni. Ne hagyja, hogy becsapják, kérje kollégáink segítségét.

Vannak félantik szőnyegek is. Ezek valamivel fiatalabbak, 50 és 75 év közötti a koruk. Ez mellett beszélhetünk az ún. vintage szőnyegekről is, melyek még fiatalabbak.

A legnagyobb értéket természetesen az antik szőnyegek képviselik. Ezek általában egy egyedülálló hangulatot tudnak megteremteni. Legelterjedtebbek a közel-keleti, főleg perzsa szőnyegek. Ezek készülhetnek gyapjúból, jutából, kenderből, kecske- vagy teveszőrből, lenből pamutból, selyemből is.

Egy igazán értékes szőnyeg ára akár több millió forint is lehet, de nem ritkák a több százezer forintot érő antik szőnyegek is.

Ha Ön szőnyeget örökölt, vagy más úton került a birtokába akkor ne habozzon felkeresni kollégáinkat. Hívja a +36706000873 telefonszámot és mi gyorsan megállapítjuk, hogy mennyire régi és mennyire értékes dolog birtokába került. Akár készpénzért fel is vásároljuk azt Öntől nagyon magas áron.