hagyatéki
értékbecslő

Mindannyiunk életében eljön a szomorú nap, amikor szeretett hozzátartozónk eltávozik közülünk. Ezzel együtt az élete során felhalmozott vagyontárgy örököseként olykor egyszerű, időnként azonban nehéz helyzetbe is kerülhetünk.

A hagyatékban szerepelhetnek különböző ingóságok, melyekkel első körben nem is tudjuk mit kezdjünk. Amikor egy lakás tele van mindenféle ingósággal, öreg bútorokkal, falon lógó tányérokkal akár számára giccsesnek is tűnő berendezési tárgyakkal sokszor csak azt látjuk, hogy ez egy vagyon lesz mire innen mindent kitakarítunk.

Ha valakinek eszébe jut, hogy ebből pénzt is lehetne nyerni megpróbáljuk egyenként eladni ezeket különböző internetes portálon, vagy garázsvásár keretében. Ez nagy hiba lehet, hiszen nem biztos, hogy gyorsan sikerül az értékesítés és az sem biztos, hogy minden tárgyért annyi pénzt kapunk, mint amennyit az ténylegesen ér. Nem minden tárgy igazi értékét tudjuk megbecsülni, hiszen lehet egy-egy kissé kopottnak tűnő darab is, mely igazán nagy értékkel bírhat egyesek számára. Lehet a fiókban egy halom értéktelennek tűnő érme, mely egy numizmatikus részére igazi kincs lehet.

Másik véglet amikor nagyon türelmetlenek vagyunk. Összeszedjük amit értékesnek tartunk és elszaladunk vele az első zálogházba. Ezért kapunk egy kevés pénzt és talán jó üzletnek is tűnhet, de a zálogházak nem mindig a legjobb piaci árat fizetik.

A türelmetlenség akkor is előfordulhat, ha gyorsan keresünk egy felvásárlót, aki a teljes hagyatékért hajlandó fizetni. Viszont nem nézünk utána a felvásárlónak. Sajnos nem mindenki megbízható ezen a területen sem. Vannak olyan régiséggel foglalkozó vállalkozók, akik nem valós árakon vásárolnak fel antik tárgyakat, mintegy átverik az eladót, hogy mélyen piaci áron alulra értékelik az esetleg értékesebb darabokat. Ha teheti és van ideje keressen megbízható felvásárlót, nézzen utána esetleg az antik tárgyak származásának. Ha talál valamilyen stílus jegyet, vagy bármilyen származásra, korra utaló jegyet a tárgyon akkor már könnyebb meghatározni egy tárgy árát. Ha megbízható felvásárlót keres hívja a +36-70-6000873 telefonszámot ahol kollégáink hasznos tanácsokkal fogják ellátni.

Másik nagy hiba, ha nagyon sok helyről kérünk segítséget. Ha a környezetünkben mindenkivel beszélünk, esetleg olyan hirdetést helyezünk el az interneten, amely árulkodó lehet könnyen válhatunk bűncselekmény áldozatává. Ha úgy érzi, hogy értékes dolog is van a birtokában soha ne kürtölje azt szét. Főleg ha ebből esetleg megtudható az is, hogy egy üresen álló örökölt lakás tele van értékesnek vélt festménnyel. És ne engedjünk be bárkit a lakásunkba. Lehet, hogy felvásárlóként jelentkező személy csak első körben felméri a terepet és később kellemetlen látogatóként éjszaka kipakolja azt.

Ha szeretné egyben értékesíteni az örökölt vagyont, vagy annak egy-egy részét nálunk jó helyen jár. Sok éves tapasztalattal rendelkezünk, leinformálható korrekt cég vagyunk. Számunkra fontos ügyfeleink elégedettsége. Segítünk az értékbecslésben és a felvásárlásban is. Így garantáltan a lehető legjobb árat kapja meg a hagyatékért. A +36-70-6000873 telefonszámon elérhető kollégánk, aki mindenben áll az Ön rendelkezésére.